Klemtonen

Al doende, leert men

Zowel in de doorstromingsrichtingen als de arbeidsgerichte opleidingen, wordt deze oude wijsheid in praktijk gebracht. Sterk ondersteund door hun leerkrachten zetten zesdejaars hun eigen minionderneming op. Ze hebben een specifieke functie binnen dit bedrijf, kopen en verkopen de producten waarvoor ze kozen en stippelen een doelgericht ondernemingsplan uit.

Een vergelijkbare aanpak vormt het virtueel kantoor. Hier wordt handel gedreven, deelgenomen aan beurzen in binnen- en buitenland en aan- en verkopen gerealiseerd. De geld- en goederenstroom is virtueel, de documentenstroom is echt. Andere afdelingen hebben hun eigen winkel en opslagruimte zodat ook logistiek en verkoop geen theoretische begrippen blijven.

Vooral in de derde graad lopen leerlingen stage, sommigen wekelijks, anderen slechts enkele weken. De band met de bedrijfswereld wordt zo heel nauw en ze krijgen daar een duidelijk beeld van wat er later eventueel van hen verwacht wordt. Ook in het kader van hun studiekeuze na het middelbaar, is dit een erg belangrijke ervaring.

Ben je bijzonder kritisch, cijfer- en taalvaardig? Ben je goed in abstract denken en wiskundig redeneren? Dan is Economie-Wiskunde of Economie-Moderne talen een geschikte keuze voor jou in dit domein.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen