Taal en communicatie (D/A)

"Ontdek de kunde van communicatie en bereik je doel."

Taal en communicatie is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Ze legt de focus op communicatie in het Nederlands, Duits, Engels en Frans. De leerlingen verdiepen zich in communicatieprincipes, -modellen, -processen en -theorieën. Ze vormt leerlingen in het ondersteunen van de realisatie en coördinatie van communicatieprojecten en -acties, rekening houdend met het communicatiebeleid van een organisatie.

Profiel

Leerlingen Taal en communicatie zijn sterk in het leren binnen de concrete contexten eigen aan het studiedomein en de studierichting. Ze verdiepen en overstijgen de praktische zijde van de studierichting door meer theoretische inzichten en concepten te verwerven. Zij zijn in staat om effectieve handelingen te stellen om concrete uitdagingen aan te pakken.

Ze zijn sociaal vaardig, hebben een sterk taalgevoel en drukken zich graag vlot en gepast uit in verschillende moderne talen. Ze hebben interesse in communicatie en media en zijn nieuwsgierig naar andere culturen. Ze zien het als een uitdaging om zelf communicatieproducten te ontwerpen en de planning en uitvoering van communicatieprojecten te ondersteunen.

En daarna?

De richting bereidt je voor op een professionele bacheloropleiding.

  • Sociale wetenschappen: Onderwijs, Handelswetenschappen en Bedrijfskunde (Communicatie-management, Journalistiek, Media en Entertainment business, Office management)

Lessentabel

Taal en communicatie

5de

Algemene vorming

7

Aardrijkskunde

1

Esthetica

1

Geschiedenis

1

Godsdienst

2

Lichamelijke opvoeding

2

Richtingspecifieke vorming

9

Public relations

7

ICT

2

Moderne talen

13

Duits

2

Engels

3

Frans

4

Nederlands

4

Wetenschappen-Wiskunde

3

Natuurwetenschappen

1

Wiskunde

2

TOTAAL

32


Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen