Economie-Wiskunde (D)

"Als ondernemerschap en de economische actualiteit je boeien, is deze richting iets voor jou."

In de derde graad ga je dieper in op wat je in de tweede graad bestudeerd hebt. Je besteedt in het vijfde en zesde jaar nog meer aandacht aan sociaal-economische problemen en ook logisch, analytisch en kritisch denken staan hoog op de agenda. Waarom je een bepaalde prijs betaalt voor een brood en een treinticket, wat de overheid doet om dit alles te reguleren en waarom de dollar ten opzichte van de euro niet steeds even veel waard is, zijn onderwerpen van gesprek.

Je doet graag economie, maar je vindt wetenschappen en vooral ook wiskunde belangrijk voor je basisvorming. Dan is economie-wiskunde iets voor jou.

Profiel

Een richting in de tweede graad met een uitgebreid wiskundepakket is een goede en noodzakelijke voorbereiding voor Economie-Wiskunde. Het feit dat je uit een niet-economische richting komt en je dus geen boekhouden hebt gehad is niet noodzakelijk een nadeel.

Schrik je niet terug van een uitdaging, maar ben je een echte doorzetter die niet alleen nauwkeurig, maar ook kritisch is? EW is altijd op zoek naar leergierige en gemotiveerde studenten met een passie voor de complexe en abstracte wereld van de wiskunde en met een grote belangstelling in de rol van economie in onze maatschappij.

En daarna?

De verdere doorstromingsmogelijkheden na deze opleiding Economie - Wiskunde zijn zeer uitgebreid. Niet alleen professionele bachelors zijn haalbaar - voor de hand liggende keuzes zijn bedrijfsmanagement, sociale sector, gezondheidssector, onderwijs, … - ook academische bachelors zijn een optie als je de juiste studiehouding hebt. Hier denken we in de richting van een managementopleiding, rechten, talen, economische wetenschappen, …

Lessentabel

Economie-Wiskunde


6de

Algemene vorming

8

Aardrijkskunde

1

Esthetica

1

Geschiedenis

2

Godsdienst

2

Lichamelijke opvoeding

2

Bedrijfsger./Econ. Vorming

4

Algemene economie

4

Communicatie en media

-

Bedrijfseconomie

-

Toegepaste informatica

-

Moderne talen

10

Duits

1

Engels

2

Frans

3

Nederlands

4

Wetenschappen-Wiskunde

10

Biologie

1

Chemie

1

Fysica

2

Natuurwetenschappen

-

Wiskunde

6

TOTAAL

32

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen