Elektromechanische Technieken (D/A)

"Elektromechanica, waar machines tot leven komen!"


PROFIEL

Het uiteindelijke loopbaantraject van een leerling die Elektromechanische Technieken heeft gestudeerd, kan variëren afhankelijk van zijn/haar interesses, vaardigheden en verdere opleiding. Mogelijke carrièremogelijkheden omvatten onder meer werk als elektromechanieker, monteur, onderhoudstechnicus, automatiseringsmedewerker, technisch consultant of projectmanager in de productie-industrieën en machinebouw.

De richting Elektromechanische Technieken combineert elementen van zowel elektriciteit als mechanica en richt zich op het verwerven van kennis en vaardigheden op het gebied van zowel elektriciteit als mechanica.

Leerlingen die Elektromechanische Technieken studeren, leren over onderwerpen zoals elektrische circuits, mechanische systemen, aandrijftechnieken, pneumatiek en hydraulica. De focus ligt zowel op theoretische concepten als op praktische toepassingen. Vaak doen leerlingen hands-on ervaring op met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van elektromechanische systemen.

Elektromechanische Technieken in de tweede graad is een brede richting van waaruit de logische overgangen naar Elektrotechnieken, Elektromechanische Technieken, Autotechnieken en Industriële ICT in de derde graad mogelijk is.


LESSENTABEL

ELEKTROMECHANISCHE TECHNIEKEN
3de 4de
Algemene Vakken 15 15
    Godsdienst 2 2
    Lichamelijke Opvoeding 2 2
    Nederlands 4 4
    Engels 2
2
    Frans
2
2

    Natwet*

1
1
    Aardrijkskunde

1

1
    Geschiedenis
1
1
Richtingspecifiek 15 15
    Wiskunde
3
3

    Elektriciteit

3
3
    Mechanica 3 3
    Project Elektromechanische Technieken 6 6
Life Skills 2 2
    Life Skills
2
2
TOTAAL
32 32

*Nawet = bio + chemie


IN BEELD


LIFE SKILLS

Samen met je klasgenoten werk je actief aan het versterken van de band tussen jullie en het ontwikkelen van sociaal-relationele vaardigheden, wat essentieel is voor burgerzin. We streven ernaar om je perspectief op de wereld te verbreden, zodat je een dieper begrip krijgt van de maatschappij waarin we leven.
De nadruk ligt op het bevorderen van een positieve groepsdynamiek, waardoor een stimulerende leer- en leefomgeving ontstaat, waarin iedereen zichzelf kan blijven. We moedigen je aan om jezelf beter te leren kennen en te ontwikkelen, terwijl je tegelijkertijd de ruimte krijgt om je eigen identiteit te behouden, zelfs te midden van groepsdruk.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen