Voertuigtechnieken (D/A)

"Voertuigtechnieken"


PROFIEL

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige auto's prachtige brommende geluiden maken, terwijl andere geruisloos over het wegdek zweven? Of hoe die vier wielen contact houden met de weg? Dan ben jij de leerling die we zoeken! In de studierichting Voertuigtechnieken ontdek je een passie voor alles op wielen, van auto's tot vrachtwagens, van fietsen tot motoren. Je wordt opgeleid in de principes van mechanica en de wetten van elektriciteit, allemaal met het oog op Voertuigtechnieken.

De opleiding biedt een uitgebreide basis waarin je niet alleen de theoretische kennis vergaart, maar ook praktische ervaring opdoet. Zo ontwikkel je niet alleen begrip over hoe voertuigen werken, maar ben je ook in staat om ze daadwerkelijk te onderhouden en te repareren.

Vervolgens word je in de derde graad volledig ondergedompeld in de automotive branche en zorgt de mooie balans tussen theoretische kennis en praktische ervaring voor een brede en diepgaande opleiding.

Bovendien opent onze studierichting de deur naar verdere mogelijkheden in het hoger onderwijs.
Dus, als je droomt van een boeiende carrière in de wereld van voertuigtechnologie, dan is dit de ideale weg voor jou. Ontwikkel je passie en vaardigheden, en bereid je voor op een opwindende toekomst als technieker in de automotive sector!


LESSENTABEL

VOERTUIGTECHNIEKEN
3de 4de
Algemene Vakken 15 15
    Godsdienst 2 2
    Lichamelijke Opvoeding 2 2
    Nederlands 4 4
    Engels 2 2
    Frans 2 2

    Nawet*

1 1
    Aardrijkskunde

1

1
    Geschiedenis 1 1
Richtingspecifiek 15 15
    Wiskunde
3
3
    Elektriciteit 3 3
    Mechanica 3 3
    Project Voertuigtechnieken 6 6
Life Skills 2 2
    Life Skills
2
2
TOTAAL
32 32

*Nawet = bio + chemie


IN BEELD


LIFE SKILLS

Samen met je klasgenoten werk je actief aan het versterken van de band tussen jullie en het ontwikkelen van sociaal-relationele vaardigheden, wat essentieel is voor burgerzin. We streven ernaar om je perspectief op de wereld te verbreden, zodat je een dieper begrip krijgt van de maatschappij waarin we leven.
De nadruk ligt op het bevorderen van een positieve groepsdynamiek, waardoor een stimulerende leer- en leefomgeving ontstaat, waarin iedereen zichzelf kan blijven. We moedigen je aan om jezelf beter te leren kennen en te ontwikkelen, terwijl je tegelijkertijd de ruimte krijgt om je eigen identiteit te behouden, zelfs te midden van groepsdruk.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen