Koelinstallaties (A)

"Hou je hoofd koel!"

Onze richting Koelinstallatie geeft je de nodige basiskennis en kwalificaties om van start te gaan als koeltechnieker voor huishoudelijke, commerciële en industriële installaties.
Je leert over alle facetten van koel- en vriesinstallaties als ook warmtepompen. Je leert installaties onderhouden, diagnoses stellen en de nodige herstellingen uitvoeren. Ook airco's en warmtepompen leer je installeren, onderhouden en herstellen.
Je wordt vaardig in het plaatsen en monteren van een installatie. Ook leer je installaties controleren op lekdichtheid, het vacûmeren en het vullen van koelmiddel.
Je gaat op stage in een bedrijf uit de sector en leert daar je verworven skills om te zetten in de praktijk.


Profiel

Je volgde de tweede graad elektriciteit of volgde een D/A-richting met een grote elektrische basis. Je bent geïnteresseerd in het uittekenen, het plaatsen, het onderhouden en herstellen van koeltechnische installaties? Dan is deze afdeling de ideale studierichting voor jou.


En daarna?

Aan het einde van het 6de jaar raden we je aan om het specialisatiejaar (Se-n-Se) Technicus Koelinstallaties te doen om nog extra beroepscompetenties te verwerven.
Indien je je toch liever wil richten op de arbeidsmarkt, kan je gaan werken als koeltechnieker.
Je kan ook een HBO5-opleiding volgen, dit is een graduaatsopleiding gespreid over 2 jaar, die je voorbereidt op een professionele bachelor.


Lessentabel


Koelinstallaties (KI)

5de

Algemene vorming

8

Godsdienst

2

Lichamelijke opvoeding

2

Project algemene vakken

4

Richtingsvakken

24

Koeltechnieken

5

Elektriciteit koelinstallaties

3

Regeltechniek

2

Tekenen elektriciteit

2

Praktijk en stage koelinstallaties

12

Beroepseconomie koelinstallaties

-

TOTAAL

32


Koelinstallaties in beeld

Video studierichting.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen