Lassen-Constructie (A)

"Lassen, de onmisbare connectie."

In deze laatste twee jaar, Lassen-Constructie, ga je verder op de basiskennis van de tweede graad mechanica. Je leert verschillende lastechnieken en werkmethodes. Zo word je onder andere vaardig in hoeknaad- en plaatverbindingen in alle posities met een halfautomaat en het TIG-lasproces. Je leert plaatbewerkingsmachines en -gereedschappen bedienen. Je leert met de CNC-machine werken om creatieve details toe te voegen aan je werkstuk. Je hebt steeds aandacht voor het gebruikte materiaal, de kostprijs, duurzaamheid en veiligheid.
Dit stelt je in staat om projecten te plannen en van digitale technische tekening tot realisatie af te werken.
Je gaat op stage in een bedrijf uit de sector en leert daar je verworven skills om te zetten in de praktijk.


PROFIEL

Je volgde de 2de graad mechanica of de 2e graad elektromechanische technieken. Je bent handig en wil graag met verschillende metalen en materialen werken.
Met de juiste motivatie en de wil veel bij te leren, kan je zelfs zonder al te veel voorkennis starten aan deze opleiding.

EN DAARNA?

Aan het einde van het 6de jaar raden we je aan om het specialisatiejaar (Se-n-Se) Lasser-Monteerder te volgen om nog extra beroepscompetenties te verwerven.
Indien je je toch liever wil richten op de arbeidsmarkt, kan je gaan werken in metaalconstructiebedrijven.
Je kan ook een HBO5-opleiding volgen, dit is een graduaatsopleiding gespreid over 2 jaar, die je voorbereidt op een professionele bachelor.

LESSENTABEL

LASSEN–CONSTRUCTIE

5de

6de

Algemene Vakken

11

11

Godsdienst

2

2
Engels 2 2

Lichamelijke Opvoeding

2

2

PAV+*

5

5

Richtingspecifieke Vorming

19

19

Technologie lassen

5

5

Praktijk Lassen

14

14

Life Skills

2

2

Life Skills

2

2

TOTAAL

32

32

*PAV+ = Wiskunde + MAVO + Nederlands

IN BEELD

&t=4s


LIFE SKILLS

Samen met je klasgenoten werk je actief aan het versterken van de band tussen jullie en het ontwikkelen van sociaal-relationele vaardigheden, wat essentieel is voor burgerzin. We streven ernaar om je perspectief op de wereld te verbreden, zodat je een dieper begrip krijgt van de maatschappij waarin we leven.
De nadruk ligt op het bevorderen van een positieve groepsdynamiek, waardoor een stimulerende leer- en leefomgeving ontstaat, waarin iedereen zichzelf kan blijven. We moedigen je aan om jezelf beter te leren kennen en te ontwikkelen, terwijl je tegelijkertijd de ruimte krijgt om je eigen identiteit te behouden, zelfs te midden van groepsdruk.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen