Mechanische Vormgeving (A)

"Precisie in werking!"

Je leert te denken in functie van het te realiseren werkstuk en ontwikkelt materiaalkennis en technisch-operationele vaardigheden in verspanende en niet-verspanende technieken.
Je leert om zonder problemen conventionele en computergestuurde werktuigmachines te programmeren en te bedienen. En je kan mechanische constructies monteren, demonteren en afstellen. Je hebt steeds aandacht voor het gebruikte materiaal, de kostprijs, duurzaamheid en veiligheid.
Je gaat op stage in een bedrijf uit de sector en leert daar je verworven skills om te zetten in de praktijk.


Profiel

Je volgde de 2de graad mechanica of de 2e graad elektromechanische technieken. Je bent ICT-vaardig en hebt voldoende technisch inzicht om tekeningen te lezen. Je wil graag met verschillende materialen werken. Je hebt oog voor detail en werkt zeer nauwkeurig en precies.


En daarna?

Aan het einde van het 6de jaar raden we je aan om het specialisatiejaar (Se-n-Se) van het studiegebied mechanica te doen om nog extra beroepscompetenties te verwerven.
Indien je je toch liever wil richten op de arbeidsmarkt, kan je gaan werken als procesoperator in de (computergestuurde) machinesector.
Je kan ook een HBO5-opleiding volgen, dit is een graduaatsopleiding gespreid over 2 jaar, die je voorbereidt op een professionele bachelor.


Lessentabel


Mechanische Vormgeving
5de
Godsdienst 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Engels / Frans
2
Nederlands
3

PAV+*

5
Mechanica
17
Digi-skills
1
TOTAAL
32


Mechanische Vormgeving in beeld

Video studierichting.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen