Industriële ICT (D/A)

"Duik in de wereld van industriële machines en robotica."

Jij bent geïnteresseerd in de wereld van industriële computers, machines en robotica. In deze nieuwe studierichting word je technologisch vaardig in programmeerbare sturingen, regelsystemen, automatiseringen en onderhouds- en diagnosetechnieken van robotica en machines. Met andere woorden: je leert computersystemen in industriële toepassingen installeren, in werking stellen en optimaliseren. Zowel hardware, software en interfaces tussen computer en industriële toepassingen komen aan bod.

PROFIEL

Je toont een sterke interesse voor de industriële toepassingen van de moderne technologie: denk maar aan computers, machines en robotica. Je hebt technisch inzicht en combineert dat ook met praktisch werk. Je hebt oog voor detail en werkt nauwkeurig en gestructureerd.

MOGELIJKHEID TOT BUITENLANDSE STAGE

In het 6de jaar kan je in aanmerking komen om je kennis en vaardigheden in het buitenland te gaan verbreden en verdiepen dankzij een Erasmusmobiliteit in een Europees land. Je zal dan meedraaien in een lokaal bedrijf, voorzien van begeleiding en ondersteuning.

EN DAARNA?

Aan het einde van het 6de jaar kan je kiezen wat je doet. We raden je aan om verder te studeren voor een professionele bachelor elektronica-ICT, toegepaste informatica, energietechnieken, elektromechanica of automatisering.
Indien je je toch liever wil richten op de arbeidsmarkt, kan je gaan meewerken in een team van robotprogrammeurs en onderhoudstechnici, storingstechniekers, productieautomatiseringsspecialisten en PLC- programmeurs.


LESSENTABEL

INDUSTRIËLE ICT

5de

6de

Algemene Vorming

14

14
    Aardrijkskunde 11
    Natuurwetenschappen 11

    Godsdienst

2

2
    Geschiedenis 11
    Frans 22

    Engels

22

    Lichamelijke Opvoeding

2

2

    Nederlands

2

2
    Academische Taalvaardigheden11

Richtingspecifieke Vorming

17

17

    Wiskunde

3

3

    Labo Elektriciteit

3

3

    Project Industriële ICT

11

11
Life Skills 11

    Life Skills

1

1

TOTAAL

32

32ACADEMISCHE TAALVAARDIGHEDEN

Zit je in een D/A-richting van de derde graad dan krijg je een extra voorbereiding op het hoger onderwijs en bieden we je naast statistiek ook academische taalvaardigheden aan. We laten je kennismaken met de academische taal die je tijdens jouw opleiding in het Hoger Onderwijs zal gebruiken.
Diverse thema’s komen aan bod, zoals het volgen van hoorcolleges, het lezen van teksten, het schrijven van een paper, het beantwoorden van open examenvragen… Daarnaast krijg je tips over tekststructuur, grammatica, academische stijl, academische woordenschat en spelling.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen