Industriële ICT (D/A)

"Duik in de wereld van industriële machines en robotica."

Jij bent geïnteresseerd in de wereld van industriële computers, machines en robotica. In deze nieuwe studierichting word je technologisch vaardig in programmeerbare sturingen, regelsystemen, automatiseringen en onderhouds- en diagnosetechnieken van robotica en machines. Met andere woorden: je leert computersystemen in industriële toepassingen installeren, in werking stellen en optimaliseren. Zowel hardware, software en interfaces tussen computer en industriële toepassingen komen aan bod.


Profiel

Je toont een sterke interesse voor de industriële toepassingen van de moderne technologie: denk maar aan computers, machines en robotica. Je hebt technisch inzicht en combineert dat ook met praktisch werk. Je hebt oog voor detail en werkt nauwkeurig en gestructureerd.


En daarna?

Aan het einde van het 6de jaar kan je kiezen wat je doet. We raden je aan om verder te studeren voor een professionele bachelor elektronica-ICT, toegepaste informatica, energietechnieken, elektromechanica of automatisering.
Indien je je toch liever wil richten op de arbeidsmarkt, kan je gaan meewerken in een team van robotprogrammeurs en onderhoudstechnici, storingstechniekers, productieautomatiseringsspecialisten en PLC- programmeurs.


Lessentabel


Industriële ICT

5de

Algemene vorming

14

    Aardrijkskunde     1
    Natuurwetenschappen     1

    Godsdienst

    2

    Geschiedenis     1
    Frans     2

    Engels

    2

    Lichamelijke opvoeding

    2

    Nederlands

    3

Richtingsvakken

17

    Wiskunde

    3

    Labo elektriciteit

    3

    Project industriële ICT*

    11

Life Skills 1

    Life Skills

    1

TOTAAL

32

*Vanaf september 2023 worden in het 5de jaar alle praktische en technologische vakken gebundeld in het vak Project industriële ICT.


Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen