Onderhoudsmechanica Auto (A)

"Onze motor, dat ben jij!"

Onze richting Onderhoudsmechanica Auto geeft je de nodige basiskennis en kwalificaties om van start te gaan als automecanicien. Je leert over alle facetten van het onderhoud van een auto. Je leert diagnoses stellen en de nodige herstellingen uitvoeren. Je wordt vaardig in het monteren, onderhouden, herstellen en vervangen van mechanische, pneumatische, hydraulische en elektrische onderdelen in een context van personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen.
Je gaat op stage in een bedrijf uit de sector en leert daar je verworven skills om te zetten in de praktijk.PROFIEL

Je hebt een passie voor voertuigen. Ook elektromotoren vormen een uitdaging voor jou.
Je bent ICT-minded en wil aan de slag gaan met de digitalisering in de wereld van de voertuigen.


EN DAARNA?

Aan het einde van het 6de jaar raden we je aan om het specialisatiejaar (Se-n-Se) Polyvalent Mecanicien Personenwagens en Lichte Bedrijfsvoertuigen te doen om nog extra beroepscompetenties te verwerven.
Indien je je toch liever wil richten op de arbeidsmarkt, kan je gaan werken als automecanicien of onderhoudstechnicus van verschillende types voertuigen.
Je kan ook een HBO5-opleiding volgen, dit is een graduaatsopleiding gespreid over 2 jaar, die je voorbereidt op een professionele bachelor.


LESSENTABEL

ONDERHOUDSMECHANICA AUTO
5de 6de
Algemene Vakken

11

11
Godsdienst 2 2
Engels 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2
PAV+*

5

5
Richtingspecifieke Vorming

19

19

Technologie Onderhoudsmechanica

7

7
Praktijk Onderhoudsmechanica

12

12
Life Skills 2 2
Life Skills 2 2
TOTAAL
32
32

*PAV+ = Wiskunde + MAVO + Nederlands

IN BEELD


LIFESKILLS

Samen met je klasgenoten werk je actief aan het versterken van de band tussen jullie en het ontwikkelen van sociaal-relationele vaardigheden, wat essentieel is voor burgerzin. We streven ernaar om je perspectief op de wereld te verbreden, zodat je een dieper begrip krijgt van de maatschappij waarin we leven.
De nadruk ligt op het bevorderen van een positieve groepsdynamiek, waardoor een stimulerende leer- en leefomgeving ontstaat, waarin iedereen zichzelf kan blijven. We moedigen je aan om jezelf beter te leren kennen en te ontwikkelen, terwijl je tegelijkertijd de ruimte krijgt om je eigen identiteit te behouden, zelfs te midden van groepsdruk.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen