Autotechnieken (D/A)

"Hoge prestaties. Keer op keer."

We gaan in deze laatste twee jaar van het secundair onderwijs dieper in op de mechanismen en systemen van auto’s en de foutendiagnose. Je bestudeert de technische reglementering en analyseert tekeningen en schema’s. Je leert onderzoekend denken in functie van het proces. Daarnaast word je technologisch vaardig in auto-elektriciteit, auto-elektronica, elektropneumatica, elektrohydraulica, montage- en demontagetechnieken, onderhouds- en diagnosetechnieken in een context van personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen.


PROFIEL

Los je graag problemen op, zeker als ze te maken hebben met auto’s? Wil je meer weten over de werking van wagens en leren hoe je de juiste diagnoses kan stellen bij een defect? Ben je nieuwsgiering naar nieuwe technologieën in de autowereld? Wil je je certificering halen om te werken aan elektrische voertuigen? Wil je het certificaat terugwinning koudemiddel behalen nog voor je de arbeidsmarkt opgaat? Dan is de richting Autotechnieken zeker iets voor jou!

MOGELIJKHEID TOT BUITENLANDSE STAGE

In het 6de jaar kan je in aanmerking komen om je kennis en vaardigheden in het buitenland te gaan verbreden en verdiepen dankzij een Erasmusmobiliteit in een Europees land. Je zal dan meedraaien in een lokaal bedrijf, voorzien van begeleiding en ondersteuning.

EN DAARNA?

Aan het einde van het 6de jaar kan je kiezen wat je doet. We raden je aan om verder te studeren voor je Professionele Bachelor Automechanica.
Indien je je toch liever wil richten op de arbeidsmarkt, kan je gaan werken als garagehouder-hersteller, magazijnverantwoordelijke, technisch raadgever, technicus, …


LESSENTABEL

AUTOTECHNIEKEN


5de 

6de 

Algemene Vorming

14

14

    Aardrijkskunde 

1

1
    Natuurwetenschappen 1 1

    Godsdienst

2

2

    Geschiedenis

1

1

    Frans

2

2

    Engels

2

2

    Lichamelijke Opvoeding

2

2

    Nederlands

2

2
    Academische Taalvaardigheden 1 1

Richtingspecifieke Vorming

17

17
    Wiskunde 3 3

    Labo Autotechnieken

3

3

    Project Autotechnieken

11

11
Life Skills 1 1
    Life Skills 1 1

TOTAAL

32

32


ACADEMISCHE TAALVAARDIGHEDEN

Zit je in een D/A-richting van de derde graad dan krijg je een extra voorbereiding op het hoger onderwijs en bieden we je naast statistiek ook academische taalvaardigheden aan. We laten je kennismaken met de academische taal die je tijdens jouw opleiding in het Hoger Onderwijs zal gebruiken.
Diverse thema’s komen aan bod, zoals het volgen van hoorcolleges, het lezen van teksten, het schrijven van een paper, het beantwoorden van open examenvragen… Daarnaast krijg je tips over tekststructuur, grammatica, academische stijl, academische woordenschat en spelling.


Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen