Autotechnieken (D/A)

"Hoge prestaties. Keer op keer."

We gaan in deze laatste twee jaar van het secundair onderwijs dieper in op de mechanismen en systemen van auto’s en de foutendiagnose. Je bestudeert de technische reglementering en analyseert tekeningen en schema’s. Je leert onderzoekend denken in functie van het proces. Daarnaast word je technologisch vaardig in auto-elektriciteit, auto-elektronica, elektropneumatica, elektrohydraulica, montage- en demontagetechnieken, onderhouds- en diagnosetechnieken in een context van personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen.


Profiel

Los je graag problemen op, zeker als ze te maken hebben met auto’s? Wil je meer weten over de werking van wagens en leren hoe je de juiste diagnoses kan stellen bij een defect? Ben je nieuwsgiering naar nieuwe technologieën in de autowereld? WIl je je certificering halen om te werken aan elektrische voertuigen? Wil je het certificaat terugwinning koudemiddel behalen nog voor je de arbeidsmarkt opgaat? Dan is de richting Autotechnieken zeker iets voor jou!


En daarna?

Aan het einde van het 6de jaar kan je kiezen wat je doet. We raden je aan om verder te studeren voor je Professionele bachelor automechanica.
Indien je je toch liever wil richten op de arbeidsmarkt, kan je gaan werken als garagehouder-hersteller, magazijnverantwoordelijke, technisch raadgever, technicus, …


Lessentabel


Autotechnieken


5de

Algemene vorming

14

    Aardrijkskunde 

    1

    Natuurwetenschappen     1

    Godsdienst

    2

    Geschiedenis

    1

    Frans

    2

    Engels

    2

    Lichamelijke opvoeding

    2

    Nederlands

    3

Richtingsvakken

17

    Wiskunde     3

    Labo autotechnieken

    3

    Project autotechnieken*

    11

Life Skills 1
    Life Skills     1

TOTAAL

32

*Vanaf september 2023 worden in het 5de jaar alle praktische en technologische vakken gebundeld in het vak Project autotechnieken.


Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen