Elektriciteit (A)

"Hoog tijd voor elektriciteit!"

PROFIEL

Elektriciteit is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je denkt in functie van de realisatie en ontwikkelt technisch-operationele vaardigheden in huishoudelijke en niet-huishoudelijke elektrische installaties, elektropneumatica, (de)montagetechnieken, sanitaire installatietechnieken en onderhoudstechnieken in een context van voertuigen.

Zo kan je in de tweede graad ontdekken waar je interesse en talent ligt én leggen we de basis om in de derde graad, in onze school, jouw talent verder te ontwikkelen als koeltechnicus in de richting Koeltechnieken, als elektrotechnisch installateur in de richting Elektrische Installaties of als onderhoudsmecanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen in de richting Onderhoudsmechanica Auto.


LESSENTABEL

ELEKTRICITEIT
3de 4de
Algemene Vakken 13 13
    Godsdienst 2

2

    Lichamelijke Opvoeding 2 2
    Engels 2 2

    PAV+*

7 7
Richtingspecifiek 17 17
    Realisaties Elektriciteit 17

17

Life Skills 2 2
    Life skills

2

2

TOTAAL
32
32

*PAV+ = Wiskunde + MAVO + Nederlands

Leerlingen die vanaf het 3de jaar reeds hun toekomst in de autowereld zien, kiezen meteen voor de optie Elektriciteit-Auto.
Je volgt dan nog steeds de leerstof van basiselektriciteit, maar in een voertuigenomgeving.

ELEKTRICITEIT-AUTO
3de 4de
Algemene Vakken 13 13
    Godsdienst 2 2
    Lichamelijke Opvoeding 2 2
    Engels 2 2
    PAV+* 7 7
Richtingspecifiek 17 17
    Realisaties Elektriciteit 
    in een 'voertuigenomgeving'
17 17
Life Skills 2 2
    Life Skills 2 2
TOTAAL 32 32

*PAV+ = Wiskunde + MAVO + Nederlands


IN BEELD


LIFE SKILLS


Samen met je klasgenoten werk je actief aan het versterken van de band tussen jullie en het ontwikkelen van sociaal-relationele vaardigheden, wat essentieel is voor burgerzin. We streven ernaar om je perspectief op de wereld te verbreden, zodat je een dieper begrip krijgt van de maatschappij waarin we leven.
De nadruk ligt op het bevorderen van een positieve groepsdynamiek, waardoor een stimulerende leer- en leefomgeving ontstaat, waarin iedereen zichzelf kan blijven. We moedigen je aan om jezelf beter te leren kennen en te ontwikkelen, terwijl je tegelijkertijd de ruimte krijgt om je eigen identiteit te behouden, zelfs te midden van groepsdruk.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen