Eerste Atlas challenge: een waardevolle ontmoeting

Er werd door de school een gevarieerde kerngroep van leerlingen samengesteld (uit alle domeinen) die o.l.v. choreografe/coach Yentl de Werdt en videomaker Fjodor Schafranski een aantal sessies aan de slag gingen met het thema 'Waardevolle ontmoetingen'. Dit kernteam zijn ondernemende jongeren die in staat zijn medestudenten aan te spreken, te reflecteren en constructief aan iets mee te werken.

Een kleine 100 leerlingen namen deel aan het spel en deze jongeren hadden een fijne middagpauze waarin ze elkaar ook echt hebben ontmoet. Ze bogen zich samen over de vragen, waren enthousiast, wisselden gsm-nummers en Instagramaccounts uit en zullen elkaar zeker niet meer ‘zomaar’ voorbijlopen.

De formule bevat elementen die we in de toekomst zeker willen verfijnen en hopen te herbruiken. We zijn als school ook benieuwd wat er nog zal resoneren bij de leerlingen de komende weken..

Enkele quotes die we konden optekenen:

‘Eerst durfde ik mij niet in te schrijven maar nu ben ik toch blij dat ik heb meegedaan. Iedereen was ook vriendelijk en ik heb heel wat nieuwe mensen leren kennen’ (een leerling van het 3de jaar)

‘Ik heb jaren vooroordelen gehad over sommige leerlingen, helemaal ten onrechte. Nu ik er enkele ken, vallen die heel goed mee.’ (leerling D-stroom 6de jaar)

Van het hele ATLAS-team alvast hartelijk dank aan Dynamo – Cultuurkuur om dit project te ondersteunen. Het smaakt naar meer!