Een overzicht van al onze domeinen

Collegelaan 1
3600 Genk
Tel. 089 33 32 00

junior@atlascollege.be

Ons Junior College kenmerkt zich door zijn brede eerste graad en talenturen. Aan de hand van jouw interesses kan je een pakket talenturen samenstellen speciaal op jouw maat en die je echt interesseren. Je kan kiezen uit: voetbal, basketbal, volleybal, omnisport, dans, tennis, kunst, STEM, ICT, NT2 of technologische activiteit.

Bezoek domein

Collegelaan 7
3600 Genk
Tel. 089 33 34 00

klassiekehumaniora@atlascollege.be

Ben je geïnteresseerd in de klassieke cultuur en word je geprikkeld door een boeiende tocht doorheen de cultuurgeschiedenis? Binnen Klassieke Humaniora duik je in de wereld van oude beschavingen, die de pijlers vormen van onze eigen westerse beschaving. Verder vind je in dit domein ook antwoorden op wetenschappelijke vraagstukken en ontdek je de complexe en abstracte wereld van de wiskunde. Je leert probleemoplossend denken, een sleutelvaardigheid die je in je latere studies een heel eind op weg helpt.

Bezoek domein

Collegelaan 7
3600 Genk
Tel. 089 33 34 00

wetenschapsport@atlascollege.be

Wil je op de eerste rij zitten om ontwikkelingen in de wetenschappen, technologie en mechanica te volgen? Is wiskunde, de basis voor alle exact wetenschappelijk gerichte studies, echt jouw ding? Dit vak verscherpt het abstract denken en logisch redeneren, vaardigheden die ook in andere disciplines van pas komen Ben je verder ook gebeten door de sportmicrobe en kan je niet stilzitten? Wil je juist weten hoe je moet bewegen en wil je je fysieke en mentale grenzen aftasten? Dit en nog veel meer in het domein Wetenschap en sport.

Bezoek domein

Collegelaan 7
3600 Genk
Tel. 089 33 34 00

zorgwelzijn@atlascollege.be

Ben je sociaal en wil je op een creatieve manier met en voor mensen werken, dan voel je je ongetwijfeld thuis in dit domein. In elk vak is de mens en zijn omgeving de invalshoek. Je denkt niet enkel theoretisch maar houdt ook van concrete toepassingen. Ook mode maakt deel uit van deze benadering. Ben je op dit vlak creatief, dan kijken we uit naar je komst. Zorg & Welzijn, het domein voor de sociale, zorgzame, praktische teamspelers die hun verantwoordelijkheid durven nemen en gaan voor hun talenten!

Bezoek domein

Collegelaan 9
3600 Genk
Tel. 089 33 35 00

kunstvormgeving@atlascollege.be

Ben je klaar voor een andere kijk op de wereld? Kunst is meer dan een vak of een richting op school. Het is een basishouding van waaruit je – met een open blik – naar de wereld en naar jezelf kijkt. Dat kan via verschillende media: beeldend, 2D en 3D, audiovisueel, architecturaal of met woord en beweging. In het domein Kunst & Vormgeving kies jij de discipline waarin je je wil leren uitdrukken. Je oefent, maakt, leert; je bestudeert en beleeft kunst. Uniek kunstonderwijs in Limburg.

Bezoek domein

Mosselerlaan 110
3600 Genk
Tel. 089 33 37 00

economieinformatica@atlascollege.be

Economie, handel en de wereld van de informatica boeien je? Dan vind je je gading in ‘​Economie & IT’. Een veelvoud van studierichtingen op verschillende niveaus bereidt voor op verdere studies of op de werkvloer. De samenwerking met de bedrijfswereld, de minionderneming en de virtuele kantoren maken van deze studierichtingen de perfecte voorbereiding op een mooie toekomst.

Bezoek domein

Collegelaan 19
3600 Genk
Tel. 089 33 36 00

techniekinnovatie@atlascollege.be

Ben je niet enkel theoretisch maar ook praktisch gericht, dan is ‘Techniek & Innovatie’ een uitstekende keuze. Techniek & Innovatie biedt een brede waaier van degelijke opleidingen, waaronder koeltechniek en vrachtwagenchauffeur, die enig zijn in Limburg. De samenwerking met de bedrijfswereld en de vele innoverende projecten die hier uitgewerkt worden, zijn een uitdaging voor de leerlingen die hiervoor kiezen.

Bezoek domein

Minderbroederstraat 14
3600 Genk
Tel. 089 33 39 00

schoolwerk@atlascollege.be

School en Werk, het studiedomein dat onder Techniek en Innovatie valt, geeft je de mogelijkheid tot deeltijds leren. Hier kan je dus werken en leren tegelijk! Ben je tussen de 15 en 25 jaar, heb je niet alleen interesse, maar ben je ook gemotiveerd en rijp voor de arbeidsmarkt?

Bezoek domein

Mosselerlaan 108
3600 Genk
Tel. 0489 44 36 47
Tel. 0476 61 69 06

studentenhuis@atlascollege.be

Het internaat is een ‘thuis’ voor de jongeren die hier tijdens de week verblijven. Het is erg belangrijk dat zij zich er welkom voelen. Ze vinden er een plek, een eigen nest waar het aangenaam samenleven is en waar plaats is voor studie én ontspanning. Zij kunnen gebruik maken van de sportfaciliteiten van de campus en in de naaste omgeving. Daarnaast zijn er ook heel wat culturele activiteiten waar zij van kunnen proeven. Letterlijk ‘proeven’ ze van de kwaliteitsvolle catering die het studentenhuis aanbiedt.

Bezoek domein