Symbool voor

  1. het ontdekken van de wereld en van jezelf in die wereld;
  2. grenzen, voor het verleggen van grenzen, zowel op de kaart als op andere vlakken;
  3. draagkracht en sterkte, voor sterk staan in de wereld en samen zorg dragen voor elkaar;
  4. kennis en inzicht.

Het Atlas College wil een plek zijn waar mensen zich verbinden, waar leerlingen en leerkrachten elkaar ontmoeten rond gemeenschappelijke interesses en passies, waar zij samen leren en leven. Het Atlas College biedt kwaliteitsvol onderwijs in de wereld van vandaag en morgen.

Met zijn brede studieaanbod speelt het Atlas College in op de verscheidenheid aan talenten van leerlingen. Leerlingen mogen zichzelf zijn en worden gewaardeerd voor hun specifieke mogelijkheden en unieke persoonlijkheid. Het Atlas College wil leerlingen en leerkrachten beter laten worden in dat waar ze goed in zijn.

Vanaf het Junior College kunnen leerlingen hun route uitzetten en hun eigen schooltraject in kaart brengen. Ze vullen hun koffer met de kennis die ze nodig hebben om dat doel te bereiken, om hun plaats in de wereld te vinden. Atlasleerkrachten geven in de eerste plaats vertrouwen aan hun leerlingen en stimuleren ze om hun inzichten, vaardigheden en kennis te verbeteren. Ze laten ze groeien in hun persoonlijke ontwikkeling.

Op het Atlas College leer je mens worden. Je leert dat je altijd blijft leren. Nooit afgestudeerd, altijd geïnspireerd. Welkom op het Atlas College.