1550

Talentenkiezer

Ga terug naar Talentenkiezer

Lassen-Constructie

5de jaar, 6de jaar - A

In deze laatste twee jaar, Lassen-Construcie, ga je verder op de basiskennis van de tweede graad mechanica. Je leert verschillende lastechnieken en werkmethodes. Zo word je onder andere vaardig in hoeknaad- en plaatverbindingen in alle posities met een halfautomaat en het TIG-lasproces. Je leert plaatbewerkingsmachines en -gereedschappen bedienen. Je leert met de CNC-machine werken om creatieve details toe te voegen aan je werkstuk. Je hebt steeds aandacht voor het gebruikte materiaal, de kostprijs, duurzaamheid en veiligheid. Dit stelt je in staat om projecten te plannen en van digitale technische tekening tot realisatie af te werken. Je gaat op stage in een bedrijf uit de sector en leert daar je verworven skills om te zetten in de praktijk.

Je volgde de 2de graad mechanica of de 2e graad elektromechanische technieken. Je bent handig en wil graag met verschillende metalen en materialen werken.
Met de juiste motivatie en de wil veel bij te leren, kan je zelfs zonder al te veel voorkennis starten aan deze opleiding.