Leerling in de kijker: Elise Schildermans (4SWb)

Elise Schildermans - 4SWb

Afgelopen zomer hebben Elise Schildermans en Hannelore Pass getraind bij de NBS (Nederlandse Beachvolleybal School). Elise schetst haar ervaringen en planning met ons.

“Om te mogen meetrainen bij de NBS heb ik twee keer moeten trainen in Nijmegen en in april zijn we 10 dagen naar Salou geweest voor een trainingsstage. Eind juni namen we deel aan het Limburgs kampioenschap in Maaseik. Dit tornooi duurde twee dagen.

Het was het eerste tornooi op weg naar het Belgisch kampioenschap. We speelden de finale tegen Emma en Cleo voor de titel ‘Limburgs kampioen’ en wonnen met 2-1.

De volgende stap na deze overwinning was meespelen in het Vlaams kampioenschap. In tussentijd speelden we nog een aantal tornooien in Nederland, zodat we scherp bleven. Op het Vlaams kampioenschap speelden we opnieuw de kruisfinales tegen Emma en Cleo. Dit was weer een spannende wedstrijd, die wij wederom met 2-1 gewonnen hebben.

De finale bleek achteraf makkelijker en deze wonnen we met 2-0. Op die manier haalden we de eerste plek in het Vlaams kampioenschap en mochten we zo door naar de deelname aan het Belgisch kampioenschap. Dit vond plaats in Knokke-Heist.

De zenuwen en vermoeidheid sloegen op hol en we wouden er alles aan doen om de volgende titel mee naar huis te nemen. Opnieuw speelden we de finale tegen hetzelfde duo en we wonnen deze keer met 2-0 en zeer spannende setstanden. Zij waren onze sterkste tegenstanders van het seizoen. Het is een zenuwslopend en druk seizoen geweest, maar wel geslaagd!

De trofee van Belgisch kampioen U16 zorgt voor een prachtige afsluiter. Daarnaast hebben we in België geen enkele wedstrijd verloren. We kunnen op dit moment tevreden terugblikken en hopen op een even mooi seizoen volgende zomer. “

We wensen Elise proficiat met haar topprestatie namens het Atlas College!

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in