Wetenschappen-Wiskunde 6/8 (D)

"Wiskunde, de deur naar wetenschappen!"

Wetenschappen – Wiskunde is een sterk theoretische studierichting. De wetenschappen komen op een deductieve, empirische en probleemoplossende manier aan bod. Het kritisch en analytisch vermogen wordt verder aangescherpt. Tijdens de lessen wiskunde zal je je verder verdiepen in interessante wiskundige concepten, probleemstellingen en argumentaties.


Profiel

Leerlingen Wetenschappen-Wiskunde tonen inzicht in complexe leerinhouden, leggen vlot verbanden en kunnen logisch redeneren. Ze verkennen systematisch verbanden bij het onderzoeken van fenomenen en het oplossen van problemen in biologie, chemie en fysica. Ze zetten geowetenschappelijke methodieken in om ruimtelijke fenomenen te analyseren. Daarnaast ervaren ze plezier om wiskundig te denken, redeneren en argumenteren en houden ze van een meer formele benadering van wiskunde. Ze hanteren wiskundig theoretisch-abstracte begrippen, concepten, eigenschappen en methodes, en passen deze effectief toe bij het oplossen van problemen.


En daarna?

Na een middelbare opleiding wetenschappen-wiskunde liggen heel wat academische en professionele bachelors binnen de mogelijkheden.


Lessentabel

Wetenschappen-Wiskunde 6/8

5de

6de

Basisvorming

16

16

Godsdienst

2

2
Academische vaardigheden11

Engels

2

2

Frans

3

3

Geschiedenis

2

2

Lichamelijke Opvoeding

2

2

Nederlands

4

4

Richtingspecifieke vorming

14/16

14/16

Aardrijkskunde

2

1

Informaticawetenschappen 0

1

Natuurwetenschappen

6

6
     -Biologie

     1

     2

     -Chemie

     2

     2
     -Fysica      3

     2

Wiskunde

6/8

6/8

Experturen*

2/0

2/0TOTAAL

32

32

Keuzemogelijkheden experturen*

CULTUUR.COM
Ben je dol op cultuur in al haar vormen? Ben je helemaal into (sociale) media en deins je niet terug voor kunst? Bezoek je graag musea en sta je open voor tradities van andere landen? Dan ben je de geknipte kandidaat voor het expertuur cultuur.com. #Kunstencultuurzijnnietallesmaarzonderkunstencultuurisallesniets

EDIT
Kruip je graag in je pen? Vind je het leuk om foto’s creatief te bewerken? Surf je regelmatig door de nationale en internationale nieuwssites? Ben je gebrand om alle laatste Atlasnieuwtjes met de wereld te delen? Dan is Edit iets voor jou. Een gloednieuwe, blitse, Genkse gazet ziet het licht! Start de persen!

I AMM
Sta je verwonderd in het leven? Heb je interesse in de denkwijze van anderen? Wil je met een kritische en tolerante blik naar jezelf, de mens en de maatschappij kijken? Denk je eraan om psycholoog, pedagoog of criminoloog te worden? Dan is I AMM (aarde – mens – maatschappij) wel iets voor jou!

ROBOTICA

Ontdek de fascinerende wereld van robotica! Leer programmeren, bouwen en besturen van robots op een leuke en uitdagende manier. Ontwikkel waardevolle vaardigheden voor de toekomst, terwijl je samenwerkt met leeftijdsgenoten. Verken grensverleggende technologieën en laat je creativiteit de vrije loop. Word een innovator in de wereld van robotica en geef je toekomst vorm!

SCIENCE-LAB

In deze experturen, die biologie, chemie en fysica combineren, ontwikkel je belangrijke vaardigheden zoals het opstellen van onderzoeksvragen, het formuleren van hypotheses, het ontwerpen van experimenten en het analyseren van data. Je ontwikkelt ook een kritische houding tegenover wetenschappelijke claims. In Science-lab ben je op een veilige manier praktisch in een labo bezig om je begrip en vaardigheden in de wetenschap te vergroten. Haal die reageerbuizen, pipetten, gasbranders en microscopen maar uit de kast!

TAALATELIER
Ni hăo! Wil je jezelf onderdompelen in een nieuwe vreemde taal buiten het Engels of het Frans? Vind je meertaligheid belangrijk voor het latere, professionele leven? Sluit dan aan bij het taalatelier! Bienvenido!

WISKUNDE

Ontdek de kracht van wiskunde en laat je verrassen door de eindeloze mogelijkheden! Leer op een boeiende en interactieve manier over algebra, meetkunde en calculus, en ontwikkel waardevolle analytische vaardigheden die je verder zullen brengen. bereid je voor op een wereld van uitdagingen en ontdekkingen met wiskunde als jouw gids!

SPORTEN
Atletiek
Dans*
Gymnastiek**
Mountainbike****
Omnisport***
Paardrijden****
Tennis**
Voetbal**
Volleybal **

* Voor dit talent dien je een instaptest af te leggen.
** Voor deze talenten dien je aangesloten te zijn bij een club.
*** Voor deze talenten is er een inschalingsproef voor niveaugroepen.
**** Bewijs van ervaring

PROJECT X
Vind je je gading niet in één van onze experturen? Geen paniek! We ontvangen je graag in Project X. In deze twee lesuren ontwikkel je je digiskills, terwijl je projectmatig leert werken. Ontdek hoe je innovatieve, digitale oplossingen bedenkt en jezelf uitdaagt in een creatieve omgeving.

Experturen worden enkel ingericht bij voldoende belangstelling! Voor bepaalde experturen is er een maximum aantal deelnemers.

Wetenschappen-Wiskunde in beeld

Deze informatie zal weldra aangevuld worden.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen