Klemtonen

In onze maatschappij is er een steeds groeiende vraag naar wetenschappers, hooggeschoolde technici en ingenieurs, die instaan voor vernieuwende ideeën of technische verfijning. Met een uitgebalanceerd gamma aan richtingen bereidt het domein Wetenschap & Sport de denkers van de toekomst voor op sterke studies in het hoger of universitair onderwijs. Ben jij gedreven door verwondering en nieuwsgierigheid en heb je de nood om fenomenen te begrijpen, te analyseren en te verklaren, dan schuilt er misschien wel een wetenschapper in jou.

In het domein Wetenschap bestudeer je de levende en niet-levende materie in al haar aspecten en leer je het wetenschappelijk denkproces aan. Je bestudeert, experimenteert en verwerft nauwkeurigheid bij het maken van verslagen. Om inzichten te verwerven is het noodzakelijk de resultaten van demonstratieproeven te onthouden en feitenkennis te studeren. Bovendien leg je de link tussen behandelde leerstof en de actualiteit. Afhankelijk van je interesses en aanleg kan je kiezen voor een stevig pakket wiskunde of voor extra lesuren sport.

Ben je handig én verstandig? Dat is, in een notendop, waar industrieel ingenieurs in uitblinken. Als je dagelijks met wetenschap en techniek in de weer wilt zijn, dan is dit je ding. Zet je je theoretische kennis graag om in concrete technische en mechanische toepassingen, dan zit je in elektromechanica op je plaats. Leer verbanden leggen tussen wiskunde, wetenschappen en technologie en je bent klaar voor de uitdagingen van morgen.

Je wilt studeren en toch je sport blijven beoefenen op hoog niveau? In de topsportrichtingen volg je als talentvolle jeugdspeler met een erkend statuut een voetbalopleiding op hoog niveau en werk je tegelijkertijd een volwaardig doorstromingsgericht programma af. Goal!

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen