Technologische wetenschappen (D)

"Engineers turn dreams into reality."

Technologische wetenschappen is een sterk theoretische richting. Binnen boeiende STEM-projecten ga je ontdekkend, onderzoekend en experimenterend aan de slag. In deze wetenschappelijke en sterk wiskundige richting leer je conceptueel en computationeel denken. Daarbij ontwikkel je de 21ste-eeuwse vaardigheid van het engineeren, geënt op de technologie van vandaag en morgen.

Profiel

  • Je hebt een brede algemene kennis, in het bijzonder voor wiskunde, wetenschappen en technologie;
  • Je toont aanleg voor analytisch en inzichtelijk denken en kan verbanden leggen tussen leerinhouden en logisch redeneren;
  • Je kan geordend denken en wiskundig abstracte begrippen/concepten hanteren en inzichtelijk aanwenden in contexten van engineering;
  • Je bent gericht op exploratief, probleemoplossend en onderzoekend handelen en wil uitdagingen aangaan in engineeren.

En daarna?

De meest logische vervolgrichtingen in de derde graad zijn Technologische wetenschappen & engineering en Mechatronica.

Lessentabel

Technologische wetenschappen

Wiskunde/Mechanica

3de 4de
Basisvorming

17

17

Godsdienst

2

2

Aardrijkskunde

1

1

Biologie

1

1

Engels

2

2

Frans

3

3

Geschiedenis

1

1

Kompas 1 1
Lichamelijke opvoeding

2

2

Nederlands

4

4

Richtingspecifieke vorming

13

13

Technologische wetenschappen

8/9

8/9

     -Chemie

     2

     1 

     -Engineering

     3

     3 

     -Fysica/Elektriciteit

     1

     2
     -Fysica/Mechanica

     2/3

     2/3
Wiskunde

5/4

5/4

Experturen*

2

2

TOTAAL

32

32

Keuzemogelijkheden experturen*

EDIT
Kruip je graag in je pen? Vind je het leuk om foto’s creatief te bewerken? Surf je regelmatig door de nationale en internationale nieuwssites? Ben je gebrand om alle laatste Atlasnieuwtjes met de wereld te delen? Dan is EDIT iets voor jou. Een gloednieuwe, blitse, Genkse ‘gazet’ ziet het licht! Start de persen!

ESPORTS

Zijn woorden als ‘grinden’, ‘noob’, ‘quickscope’, en ‘utility’ jou niet vreemd? Ben je geïnteresseerd in het competitief én veilig, bewust en verantwoordelijk spelen van multiplayer games op professioneel niveau? In teamverband of individueel? Stopt het voor jou niet bij gamen, maar heb je ook interesse in het werk achter de schermen in de Esportswereld? Kies dan voor het talent Esports, de digitale topsport van jouw generatie.

I AMM

Sta je verwonderd in het leven? Heb je interesse in de denkwijze van anderen? Wil je met een kritische en tolerante blik naar jezelf, de mens en de maatschappij kijken? Denk je eraan om psycholoog, pedagoog of criminoloog te worden? Dan is I AMM (aarde – mens – maatschappij) wel iets voor jou!

LEGO-LAB

Ben je een begeesterd blokkenbouwer die geen uitdaging uit de weg gaat? Zie het gerust groots en groei zo misschien uit tot een legendarische Legomaster!

LIFESTYLE

Ben je creatief? Zijn mode, stijl en fashion sleutelwoorden voor jou? Wil je jezelf specialiseren in kleuradvies? Jezelf, een vriend(in), ... een complete make-over geven? Vind je innerlijke rust en de weg daarnaartoe belangrijk? Komt je innerlijk en uiterlijk goed voelen op de eerste plaats? Dan is LIFEstyle-lifeSTYLE zeker iets voor jou.

MASC-LAB

Heb je interesse in de wereld rondom jou en wil je graag de achtergrond van natuurlijke processen ontdekkend leren in boeiende projecten? Wil je later misschien dokter, laborant of astrofysicus worden? Ben je altijd op zoek naar het ‘Hoe?’, het ‘Wat?’ en het ‘Waarom?’, dan is het talent MASC-lab (Maths & Sciences) je op het lijf geschreven.

TAALATELIER

Ni hăo! Wil je jezelf onderdompelen in een nieuwe vreemde taal buiten het Engels of het Frans? Vind je meertaligheid belangrijk voor het latere, professionele leven? Sluit dan aan bij het taalatelier! Bienvenido!

STIEM
Zoek je uitdagingen die afgestemd zijn op de 21ste-eeuwse vaardigheden? Ben je volledig gebeten door wetenschappen, technologie, engineering, wiskunde en een stevige brok ICT? Wil je dit in boeiende projecten koppelen aan je creatieve geest? Misschien worden jij en je STIEM-leden wel de volgende Musk of Jobs!

SPORT
Atletiek
Dans*
Gamb-IT (schaken)*
Gymnastiek**
Hockey
Mountainbike****
Omnisport***
Paardrijden****
Padel
Tennis**
Voetbal**
Volleybal**

* Voor dit talent dien je een instaptest af te leggen.
** Voor deze talenten dien je aangesloten te zijn bij een club.
*** Voor deze talenten is er een inschalingsproef voor niveaugroepen.
**** Bewijs van ervaring

PROJECT X
Vind je je gading niet in één van onze experturen? Geen paniek! We ontvangen je graag in Project X. In deze twee lesuren ontwikkel je je digiskills, terwijl je projectmatig leert werken. Ontdek hoe je innovatieve, digitale oplossingen bedenkt en jezelf uitdaagt in een creatieve omgeving.

Experturen worden enkel ingericht bij voldoende belangstelling! Voor bepaalde experturen is er een maximum aantal deelnemers.

Technologische wetenschappen in beeld

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen