Topsport-Natuurwetenschappen (D)

"Talent bepaalt wat je kunt bereiken, inzet of je het bereikt."

Topsport-Natuurwetenschappen is een sterk theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit voor leerlingen met een topsportstatuut. Binnen deze opleiding worden 12 uur voetbal gecombineerd met een brede basisvorming en een uitgebreid pakket wetenschappen. Deze combinatie vraagt een snelle, doelmatige en deels zelfstandige verwerking van de leerinhouden.

Tijdens het topsportprogramma werk je aan technische en tactische vaardigheden en oefen je de verschillende wedstrijdvormen.
De wetenschappen komen op een deductieve, empirische en probleemoplossende manier aan bod. Het kritisch en analytisch vermogen wordt verder aangescherpt.

Profiel

Heb je de selectieprocedure van Voetbal Vlaanderen voor het behalen van het topsportstatuut met succes doorlopen? Ben je gedisciplineerd en houd je er een gezonde levensstijl op na? Wil je niet alleen op sportief maar ook op academisch vlak uitblinken? Ben je nieuwsgierig van aard en goed in wiskunde? Zoek je graag naar wetenschappelijke verklaringen en wil je zelf experimenteren? Lijkt het bestuderen van levende en niet-levende materie in al haar aspecten jou wel iets? Dan is de richting Topsport – Natuurwetenschappen iets voor jou!

En daarna?

In de 3de graad kan je de richting Topsport - Natuurwetenschappen verderzetten mits behoud van je topsportstatuut.

Lessentabel

Topsport-Natuurwetenschappen

3de 4de
Basisvorming

11

11

Godsdienst

1(2)

1(2)

Aardrijkskunde

1

1

Engels

2

2

Frans

3

3

Geschiedenis

1

1

Nederlands

3

3

Richtingspecifieke vorming

21

21

Natuurwetenschappen 4 4
     -Biologie

     1

     1

     -Chemie

     1

     2

     -Fysica

     2

     1

Topsport voetbal

12

12

Wiskunde

5

5

TOTAAL

32

32Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen