Technologische wetenschappen & Engineering 6/8 (D)

"Engineers maken dromen waar!"

Technologische wetenschappen en engineering is een sterk wiskundige richting. Deze richting combineert een brede algemene vorming met natuur- en technisch-wetenschappelijk denken en vaardig zijn. Daarnaast staan de kernwetenschappen mechanica, elektriciteit-elektronica, chemie en informaticawetenschappen centraal. Je denkt in functie van het concept en diept je vaardigheden in het modelleren en engineeren uit (IOT, CAD/CAM).


Profiel

Leerlingen Technologische wetenschappen en engineering tonen inzicht in complexe leerinhouden, leggen verbanden en kunnen logisch redeneren, vooral binnen de focus van het studiedomein. Ze exploreren planmatig verbanden en mogelijkheden bij het onderzoeken van fenomenen en het oplossen van problemen. Hun doel is om technische uitdagingen aan te gaan ten behoeve van de mensheid en de samenleving door middel van engineering. Ze zien het als een uitdaging om een brede waaier aan inzichten op het vlak van wiskunde, toegepaste fysica en toegepaste chemie doelgericht met elkaar in verband te brengen door middel van analytisch en inzichtelijk denken. Ze zijn gericht op exploratief, probleemoplossend en onderzoekend handelen. Daarnaast ervaren ze plezier in wiskundig denken, redeneren en argumenteren en houden ze van een meer formele benadering van wiskunde. Ze hanteren wiskundig theoretisch-abstracte begrippen, concepten, eigenschappen en methodes, en gebruiken ze bij het oplossen van problemen.


En daarna?

Na een middelbare opleiding Technologische wetenschappen en engineering liggen heel wat domeinspecifieke academische en professionele bachelors binnen de mogelijkheden.


Lessentabel

Technologische wetenschappen & Engineering 6/8 

  

5de

6de

Basisvorming

15

14

Godsdienst

2

2

Aardrijkskunde

1

1
Academische vaardigheden11

Biologie

1

0

Engels

2

2

Frans

2

2

Geschiedenis

1

1

Lichamelijke Opvoeding

2

2

Nederlands

3

3

Richtingspecifieke vorming

15/17

16/18
Technologische wetenschappen & engineering

9

10

     -Chemie

     2

     2
     -Engineering      2

     3

     -Fysica/Elektriciteit

     2

     2

     -Fysica/Mechanica

     3

     3

Wiskunde

6/8

6/8

Experturen*

2/0

2/0TOTAAL

32

32

Keuzemogelijkheden experturen*

CULTUUR.COM
Ben je dol op cultuur in al haar vormen? Ben je helemaal into (sociale) media en deins je niet terug voor kunst? Bezoek je graag musea en sta je open voor tradities van andere landen? Dan ben je de geknipte kandidaat voor het expertuur cultuur.com. #Kunstencultuurzijnnietallesmaarzonderkunstencultuurisallesniets

EDIT
Kruip je graag in je pen? Vind je het leuk om foto’s creatief te bewerken? Surf je regelmatig door de nationale en internationale nieuwssites? Ben je gebrand om alle laatste Atlasnieuwtjes met de wereld te delen? Dan is Edit iets voor jou. Een gloednieuwe, blitse, Genkse gazet ziet het licht! Start de persen!

I AMM
Sta je verwonderd in het leven? Heb je interesse in de denkwijze van anderen? Wil je met een kritische en tolerante blik naar jezelf, de mens en de maatschappij kijken? Denk je eraan om psycholoog, pedagoog of criminoloog te worden? Dan is I AMM (aarde – mens – maatschappij) wel iets voor jou!

ROBOTICA

Ontdek de fascinerende wereld van robotica! Leer programmeren, bouwen en besturen van robots op een leuke en uitdagende manier. Ontwikkel waardevolle vaardigheden voor de toekomst, terwijl je samenwerkt met leeftijdsgenoten. Verken grensverleggende technologieën en laat je creativiteit de vrije loop. Word een innovator in de wereld van robotica en geef je toekomst vorm!

SCIENCE-LAB

In deze experturen, die biologie, chemie en fysica combineren, ontwikkel je belangrijke vaardigheden zoals het opstellen van onderzoeksvragen, het formuleren van hypotheses, het ontwerpen van experimenten en het analyseren van data. Je ontwikkelt ook een kritische houding tegenover wetenschappelijke claims. In Science-lab ben je op een veilige manier praktisch in een labo bezig om je begrip en vaardigheden in de wetenschap te vergroten. Haal die reageerbuizen, pipetten, gasbranders en microscopen maar uit de kast!

TAALATELIER

Ni hăo! Wil je jezelf onderdompelen in een nieuwe vreemde taal buiten het Engels of het Frans? Vind je meertaligheid belangrijk voor het latere, professionele leven? Sluit dan aan bij het taalatelier! Bienvenido!

WISKUNDE

Ontdek de kracht van wiskunde en laat je verrassen door de eindeloze mogelijkheden! Leer op een boeiende en interactieve manier over algebra, meetkunde en calculus, en ontwikkel waardevolle analytische vaardigheden die je verder zullen brengen. bereid je voor op een wereld van uitdagingen en ontdekkingen met wiskunde als jouw gids!

SPORTEN

Atletiek
Dans*
Gymnastiek**
Mountainbike****
Omnisport***
Paardrijden****
Padel
Tennis**
Voetbal**
Volleybal **

* Voor dit talent dien je een instaptest af te leggen.
** Voor deze talenten dien je aangesloten te zijn bij een club.
*** Voor deze talenten is er een inschalingsproef voor niveaugroepen.
**** Bewijs van ervaring

PROJECT X
Vind je je gading niet in één van onze experturen? Geen paniek! We ontvangen je graag in Project X. In deze twee lesuren ontwikkel je je digiskills, terwijl je projectmatig leert werken. Ontdek hoe je innovatieve, digitale oplossingen bedenkt en jezelf uitdaagt in een creatieve omgeving.

Experturen worden enkel ingericht bij voldoende belangstelling! Voor bepaalde experturen is er een maximum aantal deelnemers.

Technologische Wetenschappen & Engineering in beeld

Deze informatie zal weldra aangevuld worden.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen